Afbeelding

Pauselijke onderscheiding voor Stan van Meel

Algemeen

LEPELSTRAAT – Stan van Meel kreeg zondag 18 juni bij de slotviering van de Antoniusnoveen een Bene Merenti opgespeld door pastor Hans van Geel. Deze Pauselijke onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen van 35 jaar en ouder die zich minimaal 10 jaar hebben ingezet voor kerk en samenleving.

Beide criteria zijn door Stan al jaren overschreden met een dergelijke opmerkelijke inzet dat ook de voorzitter van de het parochiebestuur Stan Kint en Matthijs Bolsius, de directeur van Bolsius kaarsen, zijn inzet roemden. Stan Kint omschreef de gedecoreerde Stan van Meel als 'De Stille Kracht' en doelde daarmee op zijn handelen, denken en doen. "Stan is een man die hard werkt, niet op de voorgrond maar in het midden. Het is een man die zich thuisvoelt in deze kerk, waar hij al 22 jaar mee vergroeid is. We kennen hem als bestuurder, toen het nog een zelfstandige parochie was, als koster, als inkoper van devotieartikelen en kaarsen, als klusjesman en nog veel meer. Niemand is beter op de hoogte van het reilen en zeilen in deze kerk als Stan van Meel", aldus Stan Kint. Stan van Meel werd verder vooral geroemd om de mens die hij is, een man met het hart op de juiste plaats. Een man waar men graag mee samenwerkt. De vrouw van Stan, Jeanne van Meel, werd in de bloemetjes gezet voor het onvoorwaardelijke steun aan het werk dat haar man voor kerk en samenleving doet. Samen verdienen zij deze onderscheidin, die werd uitgereikt aan het einde van de feestelijke slotviering, waarbij harmonie St. Antonius en gemengd Koor Samen Sterk zorgden voor de muzikale ondersteuning. De slotviering was de kroon op negen kerkdiensten op de dinsdagavond die bezocht worden door Antoniusvereerders uit de hele regio. Opmerkelijk is het aantal intenties dat ingediend wordt ter ondersteuning, ter nagedachtenis of uit dankbaarheid.

Foto: Pastoor Hans van Geel heeft zojuist de Bene Merenti opgespeld bij Stan van Meel; rechts Jeanne van Meel met boeket.