Het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide verandert voor een week in een zandparadijs.
Het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide verandert voor een week in een zandparadijs.

Hoogerheide maakt zich op voor tweede beach event

Algemeen

HOOGERHEIDE - Het Ouwe Raedt-huysplein in het centrum van Hoogerheide staat van zaterdag 17 tot en met zondag 25 juni in het teken van het tweede Beach Event. 'De grootste zandbak van de gemeente Woensdrecht' zal een volle week bol staan van sportieve activiteiten.

Bouwbedrijf de Nijs Soffers heeft na de succesvolle primeur van vorig jaar wederom toegezegd de zandbak aan te leggen. Zowel voor jongeren als volwassenen zullen er de gehele week activiteiten op het zand zijn met als start het Beachvolleybaltoernooi op 17 juni en als afsluiter een beachsoccertoernooi op 25 juni.

Enkele maanden terug is de organisatie alweer begonnen met de eerste voorbereidingen voor het Beach Event. Dat er een vervolg moest komen op het eerste Beach Event was volgens de betrokken organisatoren meteen duidelijk. Ondernemers Bram Beening (Henri's Ladies & Gents), Paul Lucius (Jumbo Paul Lucius), Niels Kuijlen ('t Raedthuys), Jan van Overveld (De Herberg 't vervolg) en Frank en Corné van Campo van volleybalvereniging VAT waren zo enthousiast dat ook in 2017 dit evenement zeker terug moest keren.

Intussen is dit evenement onderdeel geworden van Stichting Evenementenplein Hoogerheide, die ook verantwoordelijk is voor de ijsbaan in december. Deze samenwerking heeft geresulteerd in het gebruik kunnen maken van elkaars expertise alsmede de beschikbaarheid van vrijwilligers. Mensen die met Hemelvaart op de Lentefeesten zijn geweest konden daar ook zien dat beide evenementen zich gezamenlijk presenteerden, met de succesvolle actie: "Hier is uw euro een raketje waard."

Het enthousiasme van de leden heeft ertoe geleid dat er een weekprogramma is ontstaan waarbij iedereen die van zand houdt zich zeker niet hoeft te vervelen. Op de zondagen zal de horeca op het plein de gehele dag geopend zijn! Ook aan de muzikale omlijsting is gedacht, met DJ Dave.

Programma

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni is de aftrap van het beach Event met een Beachvolleybaltoernooi voor professionals die uitkomen in de tweede en derde divisie. Op zondag 18 juni zal in de middag het volleybaltoernooi plaatsvinden voor de recreanten, met als afsluiting een heerlijke barbecue. Woensdag 21 juni zal in de middag de tweede 'Jumbo Paul Lucius Zandkastelenwedstrijd' worden gehouden. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich uitleven in het zand en met hun zandkasteel kans maken op mooie prijzen die beschikbaar worden gesteld door de deelnemende ondernemers. Inschrijven hiervoor is niet nodig. Op vrijdag 23 juni is de avond ingepland voor een Beachvolleybaltoernooi voor bedrijven. Op dit toernooi kunnen bedrijven inschrijven en is een speciaal arrangement beschikbaar waarmee bedrijven zich ook kunnen presenteren tijdens dit event. Voor dit toernooi is een speciale wisselbokaal beschikbaar die een jaar lang de sier mag maken bij het bedrijf. Zaterdag 24 juni staat het Ouwe Raedthuysplein in het teken van beachsoccer voor junioren. Alle jongeren tot 13 jaar kunnen inschrijven om de strijd aan te gaan tegen andere teams.
Nieuw dit jaar is een bierpongwedstrijd die zal plaatsvinden op zaterdagavond 24 juni. Afsluitend zal er op zondag 25 juni een beachsoccertoernooi plaatsvinden voor volwassenen. Aan de barbecue op zondag 18 en zondag 25 juni kan iedereen deelnemen. De prijsuitreiking en afterparty zullen plaatsvinden bij Herberg 't vervolg.

De inschrijving is geopend en loopt via StichtingHBE@gmail.com of Henri's Fashion aan de Raadhuisstraat 77.