Afbeelding

Braderie en Kermis in Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT – Van vrijdag 16 tot en met dinsdag 20 juni staat Ossendrecht in het teken van de jaarlijkse dorpskermis. Dit belooft weer volop plezier en gezelligheid voor jong en oud.

Oude tijden herleefden afgelopen edities toen de kermis van Ossendrecht na vele jaren terugkeerde in het vertrouwde centrum. Bij de kermis hoort immers een gezellig café, en de horeca heeft behoefte aan activiteiten voor de deur. Een logische combinatie keerde na velen jaren terug, waardoor Ossendrecht haar befaamde naam van kermisdorp weer eer aandeed. Echter een factor die de organisatie niet in de hand heeft, is het weer. In 2015 was dit helemaal top, maar in 2016 bleek het regenachtig en koud. Zo ging de eerste editie van de kermisloop als extreem nat de boeken in. Hopelijk is het maandag 19 juni 's avonds een stuk aangenamer. De kermisloop begint om 18.30 uur met een rondje over de kermis voor de jeugd. Start voor de 5 en 10 km is om 19.00 uur. Het fraai parcours over 2500 meter volgt de glooiing van de Brabantse Wal.

Braderie

Dat de weergoden niet altijd goed gestemd zijn hoeft niet nadelig te werken voor de braderie. Vorig jaar betekende de zondag van de braderie immers de best bezochte van de afgelopen tien jaar. Deze stijgende lijn hoopt de organisatie dit jaar door te trekken. De braderie is weer groter en het aantal deelnemers is elk jaar weer dik in orde. Het programma van de braderie op zondag 18 juni is weer gevarieerd. Zo zullen onder meer diverse artiesten optreden bij de gezellige terrassen, staan er 'luchtkastelen' voor de jeugd, zijn er modeshows bij Joss Trends en More, vindt een vogeltentoonstelling plaats en nog veel meer. De plaatselijke kringloopwinkel is tijdens de braderie gewoon open. Kortom: een groot en divers aanbod, dat in combinatie met de vele kramen een bezoek meer dan waard zal zijn. Organiserende ondernemersvereniging OVO nodigt eenieder dan ook graag uit.

Foto: Drukte op de braderie in Ossendrecht.

Afbeelding