Pammy van Mierlo met een aantal kinderen in De Boerderie voor dagopvang en bso in Woensdrecht.
Pammy van Mierlo met een aantal kinderen in De Boerderie voor dagopvang en bso in Woensdrecht.

Kinderopvang terug in Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - Kindercentrum De Boerderie opent opnieuw haar deuren. Pammy van Mierlo treedt in de voetsporen van haar ouders en start haar eigen kindercentrum voor dagopvang en BSO aan de Fortuinstraat 1 in Woensdrecht.

Met het aantrekken van de economie is de kinderopvang weer in de lift gekomen. Daarnaast heeft de overheid sinds 1-1-2016 de kinderopvangtoeslag al enkele keren fors verhoogd waardoor de drempel om gebruik te maken van de kinderopvang aanzienlijk is verlaagd. Verder is uit eigen onderzoek gebleken dat er vanuit de kern Woensdrecht en de wijk Heiakkers weer voldoende vraag is naar opvang in de directe omgeving. Met het schitterende kindercentrum op deze unieke locatie is er dan ook een buitenkans, zowel voor Pammy als de kinderen en hun ouders die er gebruik van willen maken. Zelf opgegroeid tussen de kinderen en met de opgedane ervaring bij andere kindercentra, kent Pammy alle facetten van de professionele kinderopvang. Met haar liefde voor kinderen en haar wens om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling, ziet ze de kans om haar hart te volgen.

Het kindercentrum verzorgt vanaf 1 mei dagopvang van 0 tot 4 jaar. Naast de liefdevolle verzorging zal er veel aandacht worden geschonken aan de ontwikkeling van de kinderen op gebied van motoriek, sociaal-emotionele factoren, taalontwikkeling en rekenkundig inzicht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het ontwikkelingsprogramma Uk en Puk en interactieve leermethoden die gebaseerd zijn op het spelenderwijs zelf ontdekken. Kinderen leren hierdoor op een natuurlijke manier ook uit zichzelf te leren. Peuters worden op deze wijze ook spelenderwijs voorbereid op de toekomstige basisschool, vergelijkbaar met een peuterspeelzaal. De ontwikkelingen worden gevolgd en inzichtelijk gemaakt door gebruik te maken van de observatiemethode KIJK.
Aan kinderen/ouders die geen gebruikmaken van de volledige dagopvang worden op woensdag- en vrijdagochtend extra peutertrainingen aangeboden. Kinderen die de basisschool bezoeken wordt voor- en naschoolse opvang aangeboden. Vanaf het nieuwe schooljaar tevens mogelijk om de lunch te gebruiken aan een gedekte tafel in het kindercentrum aan de Fortuinstraat. Veel kinderen vinden het namelijk fijn om er tussen de middag even uit te zijn.


Kindercentrum De Boerderie is een kleinschalig, professioneel en fris kindercentrum waar kinderen verzekerd zijn van alle benodigde individuele aandacht en veel ruimte voor ontwikkeling. Om maximaal tegemoet te komen aan de wensen van ouders zijn ook flexibele arrangementen mogelijk, zelfs op uurbasis