Afbeelding

Roparun-wensboom in hartje Ossendrecht

Algemeen

Roparun-wensboom in hartje Ossendrecht

OSSENDRECHT – De Roparun draait om zoveel meer dan de lopers, fietsers en mensen die langs de kant staan te juichen. Daarom zorgt het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht ervoor dat iedereen die ziek is of gemist wordt ook een eigen plekje langs de route heeft, in een speciale wensboom, die twee weken lang in hartje Ossendrecht staat.

Vlak voor de Roparun van 2016 overleed Fons van der Poel aan kanker. Fons had een groot Roparunhart, zette zich in voor de stichting 't Opkikkertje en stond niet alleen langs de route in Ossendrecht, maar ook bij de finish in Rotterdam als hij maar enigszins kon. In de doorkomstnacht van vorig jaar werd hij door Ossendrecht herdacht. In februari van dit jaar overleed CDRO-voorzitter Gerhard Schür onverwacht, wat CDRO confronteerde met het ondenkbare: een Roparundoorkomst zonder hem. "Zo ontstond het idee voor de wensboom", vertelt Judith van den Eijnden van CDRO, "Gerhards foto in de boom zorgt dat hij toch de Roparundoorkomst overziet, maar met de boom willen we ook anderen de gelegenheid te geven om mensen te gedenken of wensen uit te spreken voor iemand die ziek is."

Voor iedereen

Op zaterdag 27 is de wensboom geplaatst bij Hotel Dekkers, en hij blijft daar tot zaterdag 10 juni staan. "De boom staat er voor iedereen, iedereen mag er een herinnering of wens, een foto, een brief of een bloem inhangen, ook de teams die deelnemen aan de Roparun", zegt Van den Eijnden. Tijdens de Roparundoorkomst is de boom mooi verlicht, zodat er een stralend symbool in het dorpshart bijkomt. Na de Roparun heeft iedereen nog tot 10 juni gelegenheid om zijn of haar spullen weer uit de boom te halen. "Met de Stichting Emoties bekijken we na de Roparun of we bepaalde wensen ook écht in vervulling kunnen laten gaan. Maar het belangrijkste is dat de boom er stáát, voor alle Ossendrechtenaren en voor alle Roparunteams. Iedereen krijgt met kanker te maken, we willen mensen de ruimte geven om hun gevoel te uiten, en een symbool maken dat tijdens de hele Roparun goed te zien is. We hopen dat iedereen onze wensboom weet te vinden!"

Afbeelding