Mieke en Peter Oerlemans bij de wigwam 'Geronimo' die de hulpboeren van Den Hof hebben gebouwd.
Mieke en Peter Oerlemans bij de wigwam 'Geronimo' die de hulpboeren van Den Hof hebben gebouwd.

Openboerderijdag in Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - Op de boerderij van Peter en Mieke Oerlemans aan Buitenlust 1 in Halsteren heerst volop bedrijvigheid. Op tweede pinksterdag maandag 5 juni kan eenieder dit komen ervaren tijdens de 'Openboerderijdag 2017'. Was er voorgaande jaren steeds de drukbezochte Open Campinadag, deze keer organiseert de familie Oerlemans de openboerderijdag helemaal zelf.

Van 10.00 tot 16.00 uur valt er op boerderij den Hof van alles te beleven voor kinderen en volwassenen. Rondom het erf worden veertien verschillende kraampjes opgesteld. Hierin zullen onder andere een geitenboer uit Wijk en Aalburg, Klein Loo vanuit GGZ WNB en Bijenhoudersvereniging Brabantse Wal zich presenteren. Ook wordt informatie gegeven over de kinderfeestjes die rond de thema's cowboys/cowgirls en avonturenbos op Den Hof plaatsvinden. Onderdeel van het thema avonturenbos voor kinderen vanaf acht jaar is dat ze zelf koeien mee mogen melken. Op het terrein is pas een grote wigwam gerealiseerd door hulpboeren. De wigwam is bekleed met levende planten en draagt de naam 'Geronimo'. Hij zal onder meer gebruikt worden bij de kinderfeestjes. Er staat ook een grote totempaal bij.

Op de openboerderijdag kunnen kinderen tussen de kalfjes gaan zitten en deze knuffelen. Er zijn leuke spelonderdelen uitgezet en springkussens, picknickset en een grote stormbaan met pakken stro zullen niet ontbreken.

In de melkput worden rondleidingen verzorgd en hulpboeren die werkzaam zijn op de zorgboerderij vertellen vanuit eigen ervaringen. De inwendige mens zal zeker niets te kort komen. De eigen slager komt hamburgers bakken op de barbecue en er staat een friet- en ijstent. Bovendien is de boerderijwinkel van Den Hof en het terras gewoon geopend. Hier worden onder andere aardbeiden met slagroom geserveerd.

Op het terrein zijn die dag ook nog oude tractoren te bezichtigen. Kortom: boerderij Den Hof is op tweede pinksterdag beslist een bezoek waard.

Vriendelijk verzoek is om zoveel mogelijk op de fiets te komen om de wei waar normaal de koeien in lopen zoveel mogelijk te ontzien.

Afbeelding