Ossendrecht danst met Osstival van Roparunteam Burgt & Co.
Ossendrecht danst met Osstival van Roparunteam Burgt & Co.

Ossendrecht danst met Osstival

Algemeen

OSSENDRECHT – Op 10 juni is het Adolphineplein in Ossendrecht het swingende hart van het dorp. De vierde editie van Osstival brengt de échte festivalsfeer naar het dorp. Goede bands, een top-dj en een leuke verrassingsact zijn al verzekerd. Nu nog duimen voor mooi weer!

Osstival, het enige echte Ossendrechtse festival, begon vier jaar geleden toen Roparunner Jan van der Burgt een optreden zag van The Hot Studs, een band die covers van legendarische Rock 'n Roll-nummers brengt. "Het leek me zo mooi als zo'n band naar Ossendrecht zou komen", zegt hij. Dus stak hij de koppen bij elkaar met zijn Roparunteam Burgt & Co. Niet veel later was Osstival geboren, met uiteraard The Hot Studs als hoofdact. "We kozen er bewust voor om Osstival in het hart van Ossendrecht te organiseren", zeggen Van der Burgt en zijn dochter Rodi, ook Roparunner, "in het hart van het dorp, tussen de huizen is de sfeer heel anders dan in een tent. Het is heel bijzonder!"

Jan en Rodi van der Burgt organiseren Osstival samen met hun teamgenoten Ruth van der Burgt, Nick Bennaars en Karel Ritzen. Inmiddels kunnen ze vertrouwen op een solide draaiboek, dat zorgt dat het festival loopt als de spreekwoordelijke trein. "Plaatselijke sponsoren dragen Osstival een warm hart toe, het bezoekersaantal stijgt elk jaar, vorig jaar waren er maar liefst 600 mensen", zegt Jan, "we hopen dat het er dit jaar nóg meer worden. Dan moet het natuurlijk goed weer zijn. Tot nu toe hebben we daar altijd mee geboft, we hopen dat dit ook nu weer lukt!"

Osstival start om 19.00 uur, als het plein open gaat en DJ Dave voor de muziek zorgt. Om 20.30 uur start dan het optreden van coverband On Cue uit Hoogerheide. Dat duurt tot 22.00 uur, waarna DJ Dave het weer overneemt. Hij wordt afgelost door een verrassingsact. Jan en Rodi van der Burgt willen alleen kwijt dat die om 23.00 uur begint: "En het wordt erg leuk!" Om 23.15 uur volgt dan het optreden van de band Voltage van Dave Vermeulen, die vorig jaar tweede werd in the Voice of Holland. "We proberen ieder jaar Osstival op een iets hoger niveau te krijgen. We denken dat dit met Dave is gelukt", zeggen Rodi en Jan.

Een kaartje voor Osstival kost 15 euro aan de poort. In de voorverkoop, bij de Harmoniezaal, Café Boulevard, Café Bolle Henk, Primera in Hoogerheide of via burgt-co@hotmail.com betaal je slechts 12,50 euro. Voor verenigingen is er een speciale actie: elke vereniging die tien kaarten aanschaft krijgt ze voor 100 euro.

De opbrengst van Osstival is voor de Stichting Roparun, die het geld gebruikt om het leven van kankerpatiënten zoveel mogelijk te veraangenamen. De week voor Osstival lopen de organisatoren en hun teamgenoten van Burgt & Co zelf mee in de loodzware estafettetocht van 520 kilometer. "Het is gewoon mooi om iets voor kankerpatiënten te kunnen doen", zegt Rodi van der Burgt, "en Osstival is vooral een mooi feestje. Als je ziet hoe lekker er gedanst wordt en hoe zo'n klein dorp zo'n groot feest bouwt heb je kippenvel."