Nick Michielsen en John van Dooren van CDRO.
Nick Michielsen en John van Dooren van CDRO.

Roparunners krijgen Oskar op Run of Fame

Algemeen

OSSENDRECHT – Het Pinksterweekend staat in Ossendrecht weer volledig in het teken van de Roparun. Al maanden is het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht (CDRO) bezig om een mooie en succesvolle doorkomst vorm te geven. En hoewel het dit jaar niet makkelijk wordt, is al zeker dat de Roparundoorkomst van 2017 in Ossendrecht een regelrechte kaskraker wordt.

Voor het CDRO kende de Roparun van 2017 een bijzonder moeilijke start. In februari overleed CDRO-voorzitter en penningmeester Gerhard Schür volkomen onverwacht. Zijn comité bleef verdrietig en ontredderd achter met de vraag hoe de Roparun in Ossendrecht verder kon zonder de man met misschien wel het grootste Roparunhart van het dorp. CDRO-leden John van Dooren (68) en Nick Michielsen (25) vertellen over een bewogen tijd. "Vorig jaar werden we derde in de verkiezing tot Roparunstad van het jaar. Voor Ossendrechtse begrippen een minder resultaat met ook een mindere opbrengst voor het goede doel. Gerhard was daar emotioneel onder, zijn betrokkenheid was enorm. Hij spoorde ons aan om in actie te komen, en te zorgen dat we dit jaar weer winnen, maar de uitvoering mocht hij zelf niet meer meemaken. Wij bleven achter en moesten zijn taken opvangen. Gerhard deed enorm veel en was bovendien een trouwe sponsor. Gelukkig bleef de animo binnen het comité groot en hebben de leden het enthousiasme bij elkaar weer aangewakkerd."

Voor het thema vond CDRO inspiratie in een vakantie van John van Dooren, naar Las Vegas en Hollywood. "Ik zag in Hollywood de Walk of Fame en dacht: dat moeten we doen!", zegt Van Dooren. En zo was het thema snel bepaald: de Run of Fame, niet in Hollywood maar in "Ossewood". "De doorkomst wordt als het ware een film", zegt Nick Michielsen, "die begint op het Moleneind en eindigt bij de Tamoil waar elk team een Oskar krijgt. De lopers en fietsers spelen zelf de hoofdrol in die film. Geloof ons: het is een echte kaskraker!"

CDRO is op zoek naar lookalikes van Hollywoodsterren en andere leuke acts om de straten van Ossendrecht nóg meer sfeer te brengen. "We hopen dat mensen zich spontaan aanmelden!", zegt Nick Michielsen. In de avond van 4 juni zorgen de cafés in het hart van Ossendrecht voor live-muziek en feeststemming. Op straat zal een goede DJ de sfeer erin houden zodat de cafébezoekers naadloos de overgang naar buiten kunnen maken. Daar worden de eerste teams rond 1.00 uur in de ochtend van maandag 5 juni verwacht. Wat later zullen ook de Ossendrechtse teams, De L'Oslopers en Burgt & Co passeren. "De route in het dorp is iets aangepast om de teams en het publiek wat meer overzicht te geven. We hopen dat het heel druk wordt, voor de teams, voor Gerhard maar vooral voor dat o zo goede doel. Hopelijk wordt Ossendrecht weer Roparunstad van het jaar!"

Acts die zich willen aanmelden kunnen dat doen via https://www.facebook.com/ComiteDoorkomstRoparunOssendrecht/ of roparundoorkomst.ossendrecht@gmail.com